Η Α‘ Γυμνασίου θεωρείται τάξη προσαρμογής του/της μαθητή/-τριας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στις απαιτήσεις που αυτή γεννά. Παράλληλα, μπορεί να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία έγκαιρης διάγνωσης πιθανόν μαθησιακών ελλείψεων που προέκυψαν από τη μαθητεία στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Μέλημα των καθηγητών/-τριών μας αποτελεί τόσο η κατανόηση εκ μέρους των μαθητών/-τριών μας της μαθηματικής λογικής όσο και η γνωριμία με τις πειραματικές διαδικασίες στη φυσική επιστήμη. Επιπρόσθετα, βαρύνουσας σημασίας κρίνεται η περαιτέρω εξοικείωση των μαθητών/-τριών με τη δομή του γραπτού λόγου στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας καθώς και η συστηματική εκμάθηση της Αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Η Β‘ Γυμνασίου αποτελεί τάξη σταθεροποίησης του/της μαθητή/-τριας, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη του/της στο Λύκειο.
Στην τάξη αυτή, ο/η μαθητής/-τρια εξοικειώνεται με τον κόσμο της Χημείας και αποκτά εμπειρία στο μάθημα της Φυσικής, εμβαθύνοντας σε βασικές έννοιες, που θα συναντήσει στην Α’ Λυκείου. Ακόμη, διευρύνει τις γνώσεις του/της με στοιχειώδεις έννοιες των Μαθηματικών, ενώ διατυπώνει με άνεση τις σκέψεις του/της στον γραπτό λόγο.
Κυρίαρχη επιδίωξη μας είναι ο/η μαθητής/-τρια να αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση, ώστε να οργανώνει μόνος του/της τις εργασίες της σχολικής τάξης, ενώ με τη βοήθεια μας να ανακαλύπτει νέες μαθησιακές προοπτικές μεγαλύτερων απαιτήσεων.
Η Γ‘ Γυμνασίου αποτελεί μία από τις κυριότερες τάξεις του Γυμνασίου· αφενός σε αυτήν αναλύονται βασικότατες έννοιες των Μαθηματικών και της Φυσικής, που θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία των μαθητών στο Λύκειο , αφετέρου σε αυτήν ο/η μαθητής/-τρια κατανοεί επαρκώς τη λειτουργία των διαγωνισμάτων προσομοίωσης και τους τρόπους που αυτά καλλιεργούν την κριτική ικανότητα και την κατάλληλη διαχείριση του χρόνου εξέτασης.
Αναμφίβολα, κρίσιμης σημασίας είναι και τα υπόλοιπα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης καθώς και αυτά της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας, τα οποία συναποτελούν την ενιαία εξέταση του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κοινού για όλους τους προσανατολισμούς.
Η Α‘ Λυκείου αποτελεί εφαλτήριο για την ουσιαστική επίτευξη των στόχων των μαθητών. Στην τάξη αυτή καλύπτονται ενδεχόμενα μαθησιακά κενά από το Γυμνάσιο, ενώ παράλληλα, με τη χρήση ενδεδειγμένων εκπαιδευτικών εργαλείων (διαγωνίσματα προσομοίωσης, τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού) δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν σε κάθε μαθητή/-τρια να κάνει τη βέλτιστη επιλογή κατεύθυνσης σύμφωνα με τις δεξιότητες και τις κλίσεις του/της.
Στόχος των καθηγητών/-τριών μας είναι κάθε μαθητής/-τρια μας να εξοικειωθεί με την πρακτική της καθημερινής, συστηματικής μελέτης και τη δόμηση καθημερινού προγράμματος εργασίας.
Παράλληλα, προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για την τράπεζα θεμάτων του Ενιαίου Λυκείου, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς σε αυτόν τον νέο τρόπο αξιολόγησης.
Η είσοδος στη Β‘ Λυκείου εγκαινιάζει τη διετή προετοιμασία του/της μαθητή/-τριας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Με τη βοήθεια των καθηγητών/-τριών καθώς και με βάση τις επιδόσεις στα διαγνωστικά διαγωνίσματα, γίνεται η επιλογή των κατευθύνσεων/ προσανατολισμών. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς καλύπτονται τα γνωστικά κενά, ώστε να μπορέσει ο/η μαθητής/-τρια να ασχοληθεί απρόσκοπτα και αποκλειστικά με την ύλη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.
Το πρόγραμμα σπουδών μας έχει διαμορφωθεί με κατάλληλο τρόπο ώστε να καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό η ύλη των μαθημάτων της Β’ Λυκείου, ενώ δίνεται έμφαση στη διετή προετοιμασία που θα αποτελέσει τον οδηγό για την επιτυχή είσοδο του/της μαθητή/-τριας στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Γ‘ Λυκείου είναι η τάξη κατά την οποία οι μαθητές/-τριες μας εξοικειώνονται πλήρως με τον θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων. Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινά με την έναρξη των θερινών μαθημάτων, στα μέσα Ιουνίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, και συνεχίζεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην αρχή του Σεπτεμβρίου.
Στόχος μας είναι οι μαθητές/-τριες, μέσα από συστηματική και εντατική δουλειά, να εμβαθύνουν στην ύλη και να την αφομοιώσουν. Ακολουθώντας αυστηρά τον προγραμματισμό της ύλης, που διαμορφώνουμε από κοινού κάθε χρόνο με τους/τις καθηγητές/-τριες μας, η ολοκλήρωση της τοποθετείται χρονικά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Έτσι μας επιτρέπεται να πραγματοποιήσουμε δύο κύκλους επανάληψης μέχρι το τέλος της χρονικής χρονιάς.
Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, οι μαθητές/-τριες μας αντιμετωπίζουν πληθώρα θεμάτων από επαναληπτικά διαγωνίσματα (Ο.Ε.Φ.Ε- ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ), αποκτούν εμπειρία στη διαχείριση του χρόνου επίλυσης τους και αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.